Dva deváťáci z Chomutova zachránili ženu. Vytáhli ji z rozvodněné řeky
Ocenění zachránci v primátorově kanceláři. Uprostřed primátor Marek Hrabáč, po jeho pravici Jakub Dohnanský s rodiči, po levici Patrik Lonský s maminkou a náměstek primátora David Dinda. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Statečně se zachovali dva deváťáci z Chomutova. Společně zachránili ženu, která se dostala do rozvodněné Chomutovky, když se snažila vytáhnout z vody svého psa. Událost se stala letos v únoru. Dva mladé hrdiny teď přijal a odměnil primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Deváťáci Jakub Dohnanský a Patrik Lonský trávili přestávku před odpoledním vyučováním u Penny Marketu v Bezručově ulici, když náhle uslyšeli volání o pomoc. Kluci vyběhli za hlasem a spatřili ženu, která se nemohla dostat z rozvodněné řeky na břeh. „Slyšeli jsme křik a viděli paní ve vodě. Patrik jí pomohl na břeh, já jsem běžel za psem, který už proplouval pod mostem,“ popisuje událost Jakub Dohnanský, jeden ze zachránců. „Ani jsem nad tím nějak nepřemýšlel, prostě jsem ji vytáhl,“ doplňuje to jeho kamarád Patrik.

Právě pes byl důvodem, proč se paní dostala do nesnází. Skočil do vody a ona ho ve snaze zachránit následovala. Kvůli silnému proudu ale pak nemohla ven. „Kdo ví, kde bych bez jejich pomoci skončila. Nemohla jsem si stoupnout, nešlo se ničeho chytit. Jsem jim strašně vděčná,“ říká zachráněná žena, která si nepřeje zveřejnit svoje jméno.

Kluci byli přes záchranu paní skleslí, protože psa se jim nepodařilo vylovit. Ale i jeho cesta řekou měla šťastný konec, našel se vyčerpaný, ale nezraněný zhruba čtyři kilometry níže po proudu.

Oba zachránce, žáky 9. třídy Základní školy Na Příkopech, přijal primátor Chomutova Marek Hrabáč. „Poděkoval jsem jim, že se zachovali statečně,“ uvedl primátor. Kluci dostali i věcné dary.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru