Začíná demolice mostu na „třináctce“. Řidiči musí až do listopadu počítat s dopravními komplikacemi a uzavírkami
Demolice silničního mostu začne na konci března.
Chomutov

Chomutov – Na konci března začne demolice silničního mostu na silnici I/13 v ulici Cihlářská u vlakové zastávky Chomutov-město. Stavba ovlivní provoz jak na „třináctce“, tak pod viaduktem. Kvůli likvidaci mostu bude odpojené trolejbusové vedení a trolejbusová doprava odkloněna.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se brzy pustí do likvidace přemostění, která potrvá od konce března do listopadu. Pro řidiče to znamená hned několik omezení. Na třináctce bude po dobu prací sveden provoz ze čtyř do dvou pruhů.

Podjezd pod silnicí bude kompletně uzavřen na čtrnáct dní, a to od 1. do 15. dubna. V té době budou dělníci sundávat část mostu ve směru na Karlovy Vary. Než demolice skončí, bude zcela uzavřen provoz pod mostem a stejně tak na obou dvou chodnících. Poté by se měla silnice i chodníky otevřít.

Objízdná trasa pro auta povede přes ulice Moravská, Blatenská a Zborovská. Chodci mohou využít náhradní trasu ulicemi Moravská, Blatenská a Škroupova, nebo nadchod silnice I/13 v prostoru čerpací stanice Shell (směr ze sídliště Březenecká).

Po celou dobu prací je potřeba počítat s dalšími omezeními v průjezdu i průchodu pod opravovaným viaduktem podle toho, jak budou dělníci postupovat.

Stavební práce ovlivní i městskou hromadnou dopravu. Trolejbusové vedení bude až do skončení prací odpojené, trolejbusová doprava bude odkloněna. Kompletní čtrnáctidenní uzavírka taktéž bude znamenat, že linky č. 312 a 306 budou jezdit po objízdné trase. Přesné a podrobné informace o režimu MHD připravuje dopravní podnik a brzy je zveřejní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru