Orlosupi v zooparku mají mládě, chovatelé ho pozorovali kamerou
Mládě orlosupa bradatého se vylíhlo 7. března po 58 denní inkubaci.
Chomutov

Chomutov – V chomutovském zooparku mají další mládě. Tentokrát vzácného orlosupa bradatého. Rodičovský pár s mládětem chovatelé bedlivě sledovali kamerou a pomáhali v prvních dnech i s krmením. Počty vzácný orlosupů ve volné přírodě klesají, každé odchované mládě je proto velkým úspěchem.


Mládě orlosupa bradatého se vylíhlo 7. března po 58 denní inkubaci. Rodičovský pár chovatelé bedlivě pozorovali. V prvních dnech po vylíhnutí mláděte dokonce pomáhali i s krmením. Cílem bylo zachovat přirozený odchov, který je pro dravce nejlepší. „Hodně nám pomohla kamera umístěna na hnízdě. Mohli jsme pozorovat, jak se rodičovský pár k mláděti chová, jestli již začal s krmením a jestli mládě prospívá,“ vysvětlil zoolog Miroslav Brtnický.

Nyní již probíhá odchov bez našich zásahů, mládě se má k světu a my věříme, že bude úspěšný také proto, že počty vzácných orlosupů bradatých ve volné přírodě klesají. Každé odchované mládě dravce zařazeného do Evropského záchovného programu je velkým úspěchem. V zooparku se podařil umělý odchov orlosupa bradatého před třemi lety. Mladý samec byl později převezen k adoptivním rodičům do rakouské chovné stanice Haringsee, nyní již obývá expozici v Zoo Innsbruck.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru