Policisté zastavili čtyři sta aut. A našli stovku nepřipoutaných!
Ilustrační foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Jak často se poutají řidiči a ostatní pasažéři ve vozidlech? Není to tak slavné. Ve více než čtyřech stovkách kontrolovaných vozidel, které v minulém týdnu při jedné dopravní akci zkontrolovali policisté v Ústeckém kraji, zjistili nepoužití bezpečnostních pásů v 99 případech. Osmkrát také nebyl použit zádržný systém.

V minulém týdnu probíhala v Ústeckém kraji ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

"Policisté v Ústeckém kraji zkontrolovali 417 vozidel a zjistili celkem 223 dopravní přestupky. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili pokuty ve výši 81 400 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 12 přestupků. Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 99 případech a nepoužití zádržného systému v 8 případech," vypočítala krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Překročení nejvyšší povolené rychlosti řešili policisté v 38 případech, u 12 vozidel pak zaznamenali nevyhovující technický stav. Po požití alkoholických nápojů usedl za volant 1 řidič, u dvou šoférů byl pozitivní test na návykovou látku. Kromě toho přistihli policisté za volantem 2 hříšníky bez řidičského oprávnění. Policisté zastavili také 1 vozidlo bez dálniční známky. Ve 4 případech došlo k porušení mezinárodní dohody AETR, která se týká nákladní dopravy. Dopravního přestupku se dopustili také 2 chodci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru