OBRAZEM: V Čínském bistru v Chomutovce uklidili. Už se tady zase vaří!
Uklizené prostory Čínského bistra. Foto: 4x Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutov – V Čínském bistru v obchodním centru Chomutovka, kde se závažným způsobem porušovala hygiena, se už opět vaří. Pracovníci krajské hygienické stanice, kteří před pár dny provozovnu uzavřeli, dovolili bistro od čtvrtka znovu otevřít. Při opětovné kontrole totiž neshledali už žádné závady.

V Čínském bistru byli hygienici poprvé 14. února. Tehdy tady objevili závažné nedostatky v hygieně i skladování potravin. Navíc v mrazicím zařízení ve skladu našli velké množství syrového masa (cca 100 kg) bez jakéhokoliv označení. Z výše uvedených důvodů bylo proto bistro okamžitě uzavřeno. Více jsme psali zde:

{article title="OBRAZEM: Hygienici zavřeli Čínské bistro v Chomutově. Našli tady 100 kilogramů neoznačeného masa!"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

  Ve středu 20. února byla v bistru provedena opakovaná kontrola na základě písemné žádosti provozovatele. Ten tady během týdne nejen uklidil, ale též vymaloval a upravil pracovní plochy tak, aby nemohlo být připravované jídlo ničím kontaminováno.

“Byla provedena sanitace celé provozovny včetně zařízení, povrchy stropů a stěn byly vyčištěny a natřeny. Došlo k oddělení pracovních úseků tak, aby nedocházelo ke křížení čistých a špinavých cest. Bylo vyměněno chladicí a mrazicí zařízení za nové. Předměty nesouvisející s činností byly z provozovny odstraněny,” píše se v nové zprávě krajské hygienické stanice.

Kontroloři neobjevili v provozovně ani žádné nebezpečné potraviny. Vzhledem k odstranění nedostatků tak mohl být v bistru od 21. února obnoven opět provoz.

2202bistro4

2202bistro3

2202bistro2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru