Jirkov žádá o dotaci na velkou modernizaci základních škol
Vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt v jedné ze současných učeben výpočetní techniky na ZŠ Studentská. Foto: Josef Dušek, město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Skoro dvě stě stránek má projekt, s nímž se jirkovská radnice přihlásila do dotační výzvy Infrastruktura do škol. Pokud žádost projde, všechny čtyři základní školy budou moci zmodernizovat několik odborných učeben, vybudovat nové internetové připojení či pořídit plošiny pro bezbariérový přístup do škol. Šlo by o jednu z největších investic do vzdělávání v Jirkově.


V projektu se počítá s celkovou rekonstrukcí celkem sedmi odborných učeben. Většinou na výuku výpočetní techniky, ale třeba na ZŠ Krušnohorská by si nově vybavili také učebny cizích jazyků a na ZŠ Studentská třídu na výuku přírodních věd (fyzika, chemie, biologie). V každé třídě by byla interaktivní tabule, nové počítače se speciálním softwarem či datový projektor.

Projekt navíc obsahuje vybudování bezbariérových přístupů do školy a instalování pohyblivých plošin na schodiště. Bezbariérové by bylo také sociální zařízení. Nové učebny totiž musejí být podle podmínek programu přístupné i pro žáky se zdravotním postižením. V každé škole se počítá také s vybudováním nových rozvodů kabeláže a nové internetové sítě.

Jde o projekt za 38 milionů korun, z toho dotace by činila 34 milionů. „Když nebudu počítat investice třeba do zateplení budov či sportovišť, byla by to rozhodně největší investice do vzdělávání za několik posledních let,“ říká vedoucí odboru sociálních věcí a školství Karel Bernt. Jak dodal, ředitelé školy měli volnou ruku v tom, co všechno chtějí do projektu zahrnout.

Projekt nyní společně s dalšími přihlášenými posuzuje dotační komise.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru