Lidé sabotují odchyt toulavých koček. Zvířatům se nic špatného nestane, ujišťuje město
Strážník instaluje speciální odchytovou klec – sklopec. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – V Klášterci nad Ohří odchytávají toulavé kočky. Někteří lidé zřejmě z nevědomosti ale odchyt zvířat sabotují a kočky ze speciálních odchytových pastí vypouštějí ještě před tím, než si pro zvířata stačí přijet strážníci.


Odchyt toulavých koček začal v Klášterci před několika dny na sídlišti Panorama. Od 20. března do 30. dubna bude pokračovat v ulicích Budovatelská, Mírová, Školní a navíc v ulicích Na Vyhlídce, Olšová a Topolová. K odchytu zvířat se používají speciální odchytové pasti – sklopce, které jsou umístěné na veřejných prostranstvích. Chycené kočky odvážejí strážníci do útulku, poté je veterinář vykastruje. Týden se následně v útulku ještě zotavují, pak jsou vypuštěny zpět na svobodu.

Někteří lidé zřejmě z nevědomosti odchyt sabotují. Je jim koček uvězněných v pastech líto. Město ale zdůrazňuje, že zvířata nijak netrpí. „Celý odchyt je schválen i kontrolován veterinární správou. Ta schvaluje i sklopce a odchyt se jí dokladuje. Kočky navíc dostanou veterinární péči, kterou by jinak neměly,“ vysvětlila Adéla Chlupová, pověřená vedoucí odboru komunikace a cestovního ruchu městského úřadu.

2003sklopec

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru