Co vše se dá padělat? Falešný Louis Vuitton i v nehtovém studiu v našem kraji
Padělky nehtů. Foto: ČOI
Chomutov

Ústí nad Labem - S padělky známých značek se spotřebitel obvykle setkává v nabídce a prodeji zboží na tržnicích, kamenných obchodech a v poslední době i na sociálních sítích. Přesto na začátku měsíce března objevili inspektoři České obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje neoprávněné užití ochranné známky Louis Vuitton v nehtovém studiu na severu Čech.

"Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v první polovině měsíce března dvě kontroly provozoven, které měly ve své nabídce modeláž nehtů. Prodejci při zdobení nehtů užili ručně malovaný motiv ochranné známky LV - Louis Vuitton a nedoložili licenční smlouvu ani povolení majitele/přihlašovatele ochranné známky Louis Vuitton," uvedla Renata Linhartová, ředitelka ústeckého a libereckého inspektorátu České obchodní inspekce..

V průběhu šetření motivy LV ze své nabídky odstranili. Přesto bylo toto jednání prodejců klasifikováno jako neoprávněné užití ochranné známky v rámci služby modeláže nehtů.

Tím podnikatelé porušili zákon o ochraně spotřebitele a byla jim udělena pokuta formou příkazu na místě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru