Hasiči kontrolují únikové hry v Česku. Nemá se tu opakovat velká polská tragédie
Ve hře jste většinou uzamčeni, dostat se ven je úkolem na další hodinu. Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

ČR – Hasiči provedou požární kontroly takzvaných únikových her v České republice. Reagují tak na tragickou událost v polském Koszalinu, kde uhořelo v prostorách escape hry pět dívek.

„Proto v lednu přistoupíme k vyhlášení mimořádných tematických kontrol provozovatelů obdobných her. Cílem požárních kontrol bude prověřit především možnosti evakuace, funkčnosti požárně bezpečnostních zařízení a věcných prostředků požární ochrany a bezpečný provoz elektrických či jiných požárně nebezpečných zařízení,“ uvedla Květoslava Skalská, ředitelka odboru prevence generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Prověřováno bude také, zda prostory provozování her byly k tomuto účelu zkolaudované.

Únikové hry jsou fenoménem posledních let, najdete je skoro v každém větším městě Ústeckého kraje. Jejich smyslem je zavřít člověka nebo tým lidí do místnosti či do komplexu místností a pomocí různých nápověď, které musí hráči najít, uniknout většinou v pevně stanoveném čase.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru