V krušnohorském městečku vyhlásili kalamitní stav nouze! Meteorologové znovu varují před jízdou na horách
Foto: Infocentrum Boží Dar
Chomutov

Karlovarský a Ústecký kraj – Téměř na celém území Karlovarského kraje a ve třech okresech Ústeckého platí nová výstraha Českého hydrometeorologického ústavu. V Božím Daru vyhlásili kalamitu.

Výstraha před vznikem sněhových jazyků, které se budou s velkou pravděpodobností tvořit, směřuje hlavně k řidičům a platí do sobotní půlnoci v polohách nad 700 metrů nad mořem, tedy nejvíce v oblasti Krušných hor. Platná je pro Karlovarský kraj s výjimkou Ašska, a dále pro region Kadaňska, Chomutovska, Litvínovska a Teplicka.

Čekat lze podle meteorologů zhoršení sjízdnosti komunikací, některé vozovky mohou být nesjízdné. Na Moldavě pracují sněžné frézy na postupném zprůjezdňování silnic. Platí zde kalamitní stav. O víkendu vlaky na Moldavu pojedou. Trať je již projeta. Zbývá odklidit sníh na peroně moldavského nádraží.

Kalamita v Krušných horách

Kalamitní stav vyhlásili také na Božím Daru, pokud tam nebydlíte nebo nemáte zajištěné ubytování s parkováním, nedostanete se tam. Vjezd pro ostatní motoristy je zakázán minimálně do pondělka.
Aktuálně napadlo dalších 10 centimetrů sněhu a hustě sněží. Některé místní komunikace jsou prozatím s velkým rizikem průjezdné pouze pro zásobování, a to v šíři menší než 2,5 metru. Sněhové bariéry místy dosahují až 1,5 metru.

Tento kalamitní stav nouze pro správní území města Boží Dar platí do odvolání.

I jinde na horách je při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování sledujte dopravní zpravodajství. Na horách dodržujte pokyny Horské služby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru