Přichází nejmrazivější den v týdnu. Potom ale polezou teploty vzhůru
Když mráz tvoří umělecká díla... Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Pátek 11. ledna bude díky přechodnému zklidnění povětrnostních podmínek nejmrazivějším dnem tohoto týdne. V Krušných horách v průběhu noci rtuť teploměru sem tam klesne až pod -10 °C, jinde se páteční ranní minima vejdou do rozmezí -3 až -7 °C.

Oblačnosti bude i tentokrát hodně, mimo jiné zásluhou teplé fronty, která k nám dorazí z Německa (jako obvykle.). Po jejím přechodu začne být náš region omýván severozápadním větrem vanoucím přes Britské ostrovy. To povede k oteplení, a to hlavně v hladině 850 hPa (cca 1 500 m n. m.) – ze čtvrtečních -11 °C na -2 °C. Srážky spojené se zmíněnou teplou frontou nicméně budou ve všech polohách sněhové. Odpolední maxima mezi -4 až 0 °C, večer teploty až okolo 2 °C.

V sobotu 12. ledna počítejte s převládající velkou oblačností, čili to samé, co v uplynulých dnech, přičemž v podvečerním a večerním čase rozhodně nepřekvapí déšť či déšť se sněhem, na horách ještě sníh. Nejvyšší odpolední teploty mezi 0 až 4 °C, ráno v minimu -1 až 2 °C.

V neděli 13. ledna se v hladině 850 hPa oteplí až na 1 °C, což znamená, že i na vrcholcích Krušných hor se sněhové vločky změní na dešťové kapky. A těch bude dost nejspíš již od dopoledních hodin. Sečteno a potrženo krásný vlhký den. Nejvyšší odpolední teploty mezi 2 až 6 °C, ráno v minimu 0 až 3 °C.

Co se příštího týdne týče, ten prozatím vypadá spíše nezimně než zimně. Jinak řečeno je velmi nepravděpodobné, že by se sněhová pokrývka usadila také v nížinách. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru