Opravdu úctyhodný věk. Na Štědrý den bude téhle babičce už 102 let!
Paní Hanzelkové přišla poblahopřát také starostka Darina Kováčová. Foto Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Narozeniny má přesně na Štědrý den, ale na dárcích prý nikdy šizená nebyla. Letos si tuhle dvojitou nadílku užije Štěpánka Hanzelková už po sto druhé. Žije v jirkovském domově pro seniory na Mládežnické, kde jí oslavu přichystali společně s dalšími prosincovými oslavenci v předstihu.

Poblahopřát jí přišly i starostka Jirkova Darina Kováčová s místostarostkou Danou Jurštakovou. „Tolik slávy pro jednu starou ženskou,“ podivovala se s úsměvem seniorka u bohatě prostřeného stolu a se zástupem gratulantů.

Však sama pamatuje spoustu skromnějších oslav. „Ale moje narozeniny jsme na Vánoce slavili pokaždé, já kromě dárků dostávala i bonboniéry. Takže jsem se na Štědrý den vždycky těšila,“ prozradila oslavenkyně. Letos jí největší radost udělala teplá deka. „Musíte jim říct, aby mě s ní přikrývali,“ prosila všechny kolem.

Vzhledem ke svému úctyhodnému věku není divu, že už se pohybuje především na vozíku a často odpočívá. To ale neznamená, že si neumí udělat radost. Miluje třeba české a moravské lidovky, které často poslouchá. A nikdy si neodpustí večerní kafíčko a něco sladkého na zub.

V Městském ústavu sociálních služeb Jirkov bude Štěpánka Hanzelková slavit narozeniny podruhé, přišla sem loni v listopadu. Chodí jí sem navštěvovat vnuk, který bydlí v Chomutově. Je o půl roku mladší než nejstarší obyvatelka domova Františka Votavová. Ta oslavila stejné výročí (102 let) letos v červnu.

1912soalvanova3

1912oslavanova1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru