Běžkaři mají tratě připravené, na horách jsou už desítky kilometrů tras
Propojka mezi Štěničárnou a křižovatkou Vápenice (U Žab). Foto: FB Bílá stopa
Chomutov

Krušné hory - Magistrála pro běžkaře z Nového Města přes Cínovec na Komárku už je upravena. Připravené jsou i další trasy v Krušných horách i v jejich západní části od Chomutovska po Karlovarsko.

Podle informací, které se objevily včera večer na facebookové stránce Bílá stopa Nové Město – Cínovec – Komáří vížka by měly dnes být pro běžkaře připraveny všechny tratě. Okruhy 5 a 10 km na Vápenici, Moldavské nádraží, okruh přes Pramenáč a závodní tratě na Novém Městě na stadionu.

V podstatě se dá jet z Adolfova u Telnice až na Klíny a upraveno je cca 90 kilometrů tratě.

Běžkovat se dá také v západní části Krušných hor. V pátek ve večerních hodinách proběhla úprava stop mezi Božím Darem, Plešivcem, Mrtvým rybníkem a Červenou jámou. Trasy v širším okolí Božího Daru jsou kompletně připraveny, včetně Ježíškovy cesty, bruslícího okruhu, Mílovské cesty, magistrály přes pláň i nového úseku Cínové stezky na Myslivny.

V sobotu v ranních hodinách by měly být upraveny také stopy mezi Perninkem, Abertamy, Červenou jámou a Bludnou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru