Ilustrační foto: e-deniky.cz
Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Ústecký kraj - Středeční stávka řidičů autobusů v Ústeckém kraji je zatím podle neoficiálních informací přímo odboráři odvolána. Ústecký kraj se v tomto týdnu znovu sejde se všemi dopravci, aby projednali další detaily návrhů dodatků stávajících smluv. Ty jim mají zajistit vyšší výplaty, které plynou z rozhodnutí vlády.

Oznámil to na tiskové konferenci náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek. Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček se znovu také setkal se šéfem odborového svazu dopravy Lubošem Pomajbíkem.

Ústecký kraj už se sešel se všemi autobusovými dopravci, kteří pro něj autobusovou dopravu v kraji zajišťují. Celkem jim nabídl 85,5 milionu korun v rámci dodatků k jednotlivým smlouvám. Těch je celkem 15. Ústecký kraj zároveň začal připravovat i možné zřízení vlastního dopravce. „V tomto směru jsme například již začali se školením řidičů naší Správy a údržby silnic, aby byli v případě potřeby schopni řídit autobusy a měli potřebné řidičské oprávnění právě na autobusy,“ dodal při tiskové konferenci náměstek Komínek.

Šéf odborářů Luboš Pomajbík hejtmana Oldřicha Bubeníčka informoval o aktuálním průběhu jednání v jednotlivých krajích. Podle jeho slov řidiči zůstávají ve stávkové pohotovosti a čekají, jak dopadne jednání odborářů s vládou a kraji.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru