Relativní nemocnost v krajích na 100 000 obyvatel. Zdroj: www.mzcr.cz
Relativní nemocnost v krajích na 100 000 obyvatel. Zdroj: www.mzcr.cz
Chomutov

ČR - V 9. kalendářním týdnu celková nemocnost akutními respiračními infekcemi včetně chřipky poklesla v České republice o 9,9 % a dosáhla hodnoty 1 153 nemocných na 100 000 obyvatel. Pokles nemocnosti je evidován ve všech věkových skupinách. Nejvyšší nemocnost je i přes její pokles stále hlášena z kraje Jihomoravského.

„Podle nejnovějších údajů Státního zdravotního ústavu chřipková epidemie na území ČR odezněla. Jednotlivá epidemická ohniska jsou již pouze lokálního charakteru,“ uvedla Hlavní hygienička ČR Eva Gottvaldová.

Národní referenční laboratoř pro chřipku a oddělení epidemiologie infekčních nemocí Státního zdravotního ústavu ve spolupráci s krajskými hygienickými stanicemi vývoj nemocnosti i nadále monitorují.

„Stále platí doporučení pokud možno vyhýbat se větším uskupením lidí a ve zvýšené míře dbát na dodržování základních hygienických pravidel, především kýchat do kapesníku a po cestě hromadnou dopravou si vždy umýt ruce. Pokud už jste nemocní, chovejte se zodpovědně, infekci nepodceňujte a nešiřte dál – je mnohem lepší chřipku vyležet než nákazu šířit ve svém okolí,“ upozorňuje Hlavní hygienička ČR Eva Gottvaldová.

Plošná epidemie je na ústupu v celé Evropě. V některých evropských státech je výskyt chřipky již jen sporadický.

O případných významných změnách epidemiologické situace budeme veřejnost včas informovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru