Fenka Amy a rentgenový snímek jedné z jejích zlomenin. Foto: Pes nejvěrnější přítel z.s.
Fenka Amy a rentgenový snímek jedné z jejích zlomenin. Foto: Pes nejvěrnější přítel z.s.
Chomutov

Ústecký kraj, Plzeň – Až k šedesáti tisícům korun se mohou vyšplhat náklady na léčení tříměsíční fenky Amy, kterou její majitel týral. Zvíře má několik těžkých zlomenin a další zranění. Na případ upozornila redakci Niki Lašová z litvínovské Kampaně na pomoc psům.

Štěněte se měl v pátek zbavit sám majitel z Plzně. Ujal se jej spolek Pes nejvěrnější přítel, který nyní žádá veřejnost o pomoc s financováním léčby zvířete. Veterinární prohlídka totiž prokázala vysoký stupeň týrání a zanedbání péče fenky Amy. Ta nemůže chodit, pouze se plazí a je apatická. Musela trpět a zažít velké bolesti.

Co ukázalo vyšetření u veterináře? Na přední pravé nožičce je komplikovaná zlomenina lokte a předloktí. Zadní pravá nožička utrpěla zlomeninu stehenní kosti. Některé zlomeniny jsou staršího data. Není jisté, zda bude vše možné operativně spravit. Má také otok oka. Zatím dostala injekci proti bolesti a antibiotika.

Amy zůstala v domácí péči ošetřující lékařky z veterinární kliniky v Plzni. Příští týden se budou zlomeniny konzultovat s ortopedy a na majitele Amy bude podáno trestní oznámení.

Pokud chcete podpořit léčbu Amy, příspěvky zasílejte na transparentní účet Pes nejvěrnější přítel z. s. 222666000/2010 (najdete jej zde).

Jak pokračuje její léčba a jiné její pokroky můžete sledovat na veřejné FB události zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru