V Krušných horách se probouzejí do bílého rána! Zbytek týdne bude patřit paní zimě
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Pondělí bylo nejteplejším dnem předposledního předvánočního týdne. Během dne se postupně ochlazovalo, což bylo dáno tím, že se vítr stáčel k severu. Před půlnocí již byl náš kraj omýván vzduchem pocházejícím ze severní Skandinávie díky tlakové níži se středem nad Baltským mořem. Ve vyšších oblastech Ústeckého kraje se proto probouzejí do bílého rána.

V úterý 11. prosince se střed zmíněné oblasti nižšího tlaku přesune nad Polsko, proto lze po dobu všech 24 hodin počítat s velkou oblačností a také srážkami, které budou ve všech polohách sněhové, přestože v nížinách to kvůli nadnulovým teplotám tvorbou sněhové pokrývky neskončí. Krušné hory si však polepší. Nejvyšší odpolední teploty mezi 0 až 4 °C, ráno v minimu -2 až 2 °C.

Ve středu 12. prosince se nad celou severní Evropou rozprostře oblast vyššího tlaku s tím, že nad Ukrajinou a jejím okolím pobude cyklóna. Nejen pro náš region to bude znamenat počátek chladného a suchého severovýchodního kontinentálního proudění. Oblaků v porovnání s pondělkem trochu ubude, přesto bude na obloze pořád převládat bílošedý odstín. Slabé sněhové přeháňky, zejména v Krušných horách, se objevit mohou, celkové srážkové úhrny ale budou nevelké. Nejvyšší odpolední teploty mezi -1 až 3 °C, ráno v minimu -4 až 0 °C.

Ve čtvrtek 13. prosince v zásadě to samé – advekce chladu od severovýchodu mezi tlakovou výší nad Skandinávií a tlakovou níží nad Ukrajinou. Usměje-li se na nás štěstí, bude od rána až do večera jasno až skoro jasno, v opačném případě (celodenní) přítomnost nízké oblačnosti. Srážky každopádně žádné, nanejvýše a opravdu doslova jen pár vloček. Nejvyšší odpolední teploty mezi -3 až 1 °C, ráno v minimu -7 až -3 °C.

Výhled na další dny:

  • 14. prosinec: přes den -3 až 1 °C, ráno -7 až -3 °C, beze srážek
  • 15. prosinec: přes den -4 až 0 °C, ráno -7 až -3 °C, beze srážek
  • 16. prosinec: přes den -4 až 0 °C, ráno -7 až -3 °C, odpoledne/k večeru slabé sněžení

Ptáte-li se, zdali budou Vánoce 2018 na sněhu, tak pro tuto chvíli to moc dobře nevypadá. Ještě však zbývají dva týdny, v průběhu kterých se vše může změnit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru