Do Ústí budeme jezdit kratší dobu! Obří investice za dvě miliardy zrychlí vlaky na hlavní trati v kraji
Železniční trať propojující jihozápadní část kraje k Ústí nad Labem. Ilustrační foto
Chomutov

Bílina – Už za pár měsíců by měla začít velká modernizace železniční trati mezi Oldřichovem u Duchcova a Bílinou. Jde o hlavní železniční koridor propojující Ústecký kraj od Chomutova přes Mostecko a Teplicko do Ústí a dále na Děčín. Přijde na téměř dvě miliardy korun.

Cílem je zvýšení traťové rychlosti v tomto úseku. Práce v úseku Oldřichov u Duchcova – Bílina budou zahrnovat úpravy geometrické polohy kolejí, které umožní odstranit lokální omezení rychlosti, zajistit dostatečnou kapacitu tratě a nahradit nevyhovující konstrukce a zařízení. Dále dojde k rekonstrukci železničního svršku a spodku včetně umělých staveb. Součástí projektu je rovněž výstavba zabezpečovacího zařízení 3. kategorie.

Vyplývá to z informací Správy železniční dopravní cesty. Bylo totiž schváleno vypsání dalších šesti soutěží na stavby, jejichž celkové investiční náklady přesáhnou 13 miliard korun. Úsek na Teplicku za 1,8 miliardy korun je mezi nimi. Zbytek je v dalších částech republiky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru