Ústí nad Labem – Desítky policistů pátrají od středy 11. ledna po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Klíše. Dívka odešla z domova v přesně nezjištěném čase. Do školy, kterou pravidelně navštěvuje, nedorazila, a ani o sobě nepodala žádnou zprávu. Její mobilní telefon je nedostupný. V minulosti nebyla pohřešována.

1201divkavohrozeni

Foto: Jan Vraný

Krajští a ústečtí policisté se proto opakovaně obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po pohřešované. „Zmizení dcery oznámila maminka pohřešované ve středu okolo tři čtvrtě na sedm večer. Od té doby po Michaele Patricii Muzikářové usilovně pátráme po linii všech krajských policejních ředitelství v celé České republice," uvedl na mimořádné tiskové konferenci náměstek policejního ředitele Ústeckého kraje Zbyněk Dvořák.

Pohřešovaná dívka je žákyní šesté třídy Fakultní základní školy České mládeže v Ústí nad Labem. „Kolem páté hodiny ranní byla ještě doma. Vše nasvědčuje tomu, že se chystala do školy, jelikož si vzala věci, které si běžně děti do školy berou. Víme, že do školy už nedošla. Zřídili jsme speciální tým, který se pátráním zabývá. Status pátrání Dítě v ohrožení jsme zvolili z toho důvodu, že pracujeme se dvěma verzemi, že se pohřešovaná mohla stát obětí závažného trestného činu nebo odešla z domova dobrovolně. Obě varianty jsou v současné době rovnocenné," doplnil policista.

V současné době policisté na tísňové lince 158 zřídili také takzvané call centrum, kde je dostatečný počet operačních důstojníků, kteří přijímají veškerá oznámení, které povedou k nalezení pohřešované dívky. „Opakovaně se proto obracíme na veřejnost, aby veškeré informace o pohřešované dívce volala na linku 158. A to i v případě, že se muže zdát, že informace o pohřešované s jejím zmizením nesouvisí," dodal Zbyněk Dvořák.

Hledaná dvanáctiletá dívka Michaela Patricie Muzikářová v době odchodu na sobě měla prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky NIKE. Nosí brýle s fialovými obroučkami.

Záznam živého přenosu z mimořádné tiskové konference

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru