Chomutov – Policisté na území okresu Chomutov v loňském roce řešili 1466 dopravních nehod, to je o dvě méně než v roce předchozím. Zemřeli při nich čtyři lidé, tedy o pět méně než v roce 2015. Sedmatřicet lidí utrpělo těžká a 315 lidí lehká zranění. Policisté seznámili s bilanční statistikou novináře v úterý dopoledne.

Silniční nehoda. Ilustrační foto: HZS ČR

Pro srovnání – v celém kraji se stalo deset tisíc nehod řešených policií, při nichž zahynulo 32 osob, 184 bylo těžce zraněných a 1842 lehce poraněných. Dlouhodobě počet usmrcených lidí na silnicích Ústeckého kraje klesá. V roce 2008 to bylo pro příklad 84 osob.

Nejvíc nehod se na Chomutovsku stalo kvůli nesprávnému způsobu jízdy (781), rychlosti (230) a nedání přednosti v jízdě (227). U 51 účastníků dopravních nehod zjistili policisté požití alkoholu.

Přes dvě třetiny všech karambolů se odehrály v obcích. Dvanáct havárií v okrese způsobili chodci, pět z toho bylo dětí.

Kraji má pomoci nová část dálnice

Pro policisty bude základní prioritou všech útvarů služby dopravní policie na rok 2017 udržení bezpečnosti silničního provozu v teritoriu. Hodně si slibují od zprovozněné dálnice D8, díky které se ulevilo dopravě v nebezpečných úsecích okolo Labe z Lovosic do Ústí či přes obce v Českém středohoří. "Dostavěná dálnice D8 je pro bezpečnost silničního provozu v kraji nepochybně přínosem," konstatoval vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelsví polici Ústeckého kraje Jiří Ušák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru