Ústecký kraj - Starostové obcí, které se potýkají s přívaly sněhové nadílky, se mohou obrátit na Úřad práce ČR. Všechna jeho kontaktní pracoviště v dotčených regionech úzce spolupracují a jsou připravena vyjít jim maximálně vstříc.

0501upcr

Ilustrační foto

Namrzlé chodníky, sněhové závěje či klouzající vozovky trápí v tuto chvíli řadu obcí v celé České republice, především pak v horských oblastech. Situace komplikuje dopravu a brání řadě lidí v cestě do zaměstnání nebo třeba na dovolenou. ÚP ČR je připraven pomoci jak starostům obcí, tak i firmám, které na odstraňování škod velmi intenzivně pracují.

„Jsme schopni zajistit zejména městům, obcím a dalším zaměstnavatelům v rámci veřejně prospěšných prací vhodné zaměstnance na odstraňování sněhu, údržbu chodníků a cest a maximálně zkrátit řízení, která s touto agendou souvisejí. Mohou nás kontaktovat emailem, telefonicky i osobně,“ upozorňuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Institut veřejně prospěšných prací (VPP) je určen zejména pro dlouhodobě nezaměstnané uchazeče o zaměstnání a patří mezi vlajkové lodě aktivní politiky zaměstnanosti (APZ). ÚP ČR tato místa vytváří ze zákona jako krátkodobé pracovní příležitosti. Jsou určena pro dočasné pracovní uplatnění uchazečů o zaměstnání, kterým ÚP ČR věnuje při zprostředkování zaměstnání zvýšenou pozornost. V případě uplatnění uchazečů o zaměstnání na VPP není důležitá vysoká kvalifikace či výborný zdravotní stav. Zároveň ale umožňují dlouhodobě nezaměstnaným, aby si oživili nebo získali pracovní návyky, a po jejich skončení snáze našli stálou práci. Měsíční výše příspěvku ÚP ČR v rámci tohoto nástroje APZ vzrostla od 1. 1. 2017 na 15 tis. Kč. V případě Asistentů prevence kriminality a Koordinátorů VPP pak na 16 tis. korun.

"VPP zaměstnavatelé nejčastěji využívají při úklidu a údržbě veřejných prostranství a zeleně, pomocných pracích, opravách veřejného majetku, v lesnictví, v charitě, sociálních službách, v rámci dohledové služby, asistentů prevence kriminality nebo k zajištění dalších veřejně prospěšných činností. Obce a kraje je mohou využít také při odstraňování následků živelných pohrom nebo při zimních a jarních údržbách. Od ledna do konce listopadu 2016 umístil ÚP ČR v rámci VPP celkem 21 954 lidí," dodala tisková mluvčí ÚP ČR Kateřina Beránková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru