Klášterec nad Ohří – Zámek v Klášterci nad Ohří přišel o svého posledního páva. Okrasného ptáka jménem Pepík roztrhal pes. Zámek o tom informuje na svém facebooku.

0301pepik

Pepík byl na zámku deset let. Zdroj: facebook Zámek Klášterec nad Ohří

Podle ředitele kláštereckého zámku doplatil poslední ze zámeckých pávů na bezohlednost majitelů psů a nerespektování pravidel – mít psa na vodítku. Pepík žil v zámecké zahradě deset let. Na Nový rok ho na volno puštěný pes potrhal a v pondělí 2. ledna svým zraněním podlehl.

Pepík nebyl jediný, který doplatil na volně pobíhající psy. I někteří další pávi zahynuli poté, co je psi poranili, další nepřežili střet s auty na nedaleké silnici.

Zámek nakoupil posledních 8 pávů zhruba před pěti lety a postupně o všechny tyto okrasné ptáky přišel. Zda se pávi znovu v zámecké zahradě objeví, není zatím jasné. Rozhodne se na jaře.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru