Chomutov – Zavedení funkce územního strážníka, kdy jednotliví strážníci mají na starost konkrétní lokality, se v Chomutově osvědčilo. Lidé se na „své“ muže a ženy v uniformách obracejí s různými problémy a stížnostmi, a to jak osobně, tak emailem.

0201straznik

Při kontrole Eldoráda si všimla hlídka územních strážníků spadlého stromu, který zasahoval do vozovky. Strážníci strom odstranili vlastními silami. Foto: archiv Měp Chomutov

V uplynulých měsících během pěších pochůzek územní strážníci přijali celkem 86 oznámení od občanů. Ti poukazovali třeba na nepořádek kolem kontejnerů, na černé skládky, volně pobíhající psy a dále třeba poškozené kryty veřejného osvětlení.

Prostřednictvím emailu územní strážníky lidé kontaktovali ve 34 případech. Obsahem byly například špatné sousedské vztahy, rušení nočního klidu či stížnosti na nepřihlášené či přesmíru štěkající psy.

Během služby územních strážníků bylo odklizeno 12 černých skládek (do listopadu 2016) a ve 4 případech se podařilo dohledat i jejich původce. Hlídky nahlásily technickým službám i 12 případů poškození krytů veřejného osvětlení a několik poznatků o poškozených kanálech. Územní strážníci dohlížejí například také na dětská hřiště a parky, kontrolují, zda se zde nezdržují bezdomovci či opilci. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru