Všehrdy – Na svobodě fetovali, za mřížemi se z nich stali umělci. Odsouzení bývalí narkomané, kteří si odpykávají trest ve věznici Všehrdy, si na Vánoce vyrobili romantickou zasněženou vesničku. Maketa zdobí areál věznice.

2912vesnicka

Maketa zasněžené vesničky. Zdroj: věznice Všehrdy

Vesničku vyrábělo 6 odsouzených ze specializovaného oddělení pro osoby s poruchou chování v důsledku užívání návykových látek. Na maketě romantické vísky pracovali 80 hodin. Vesnička je vyrobena je z polystyrénu a zpevněná dřevem, její instalace trvala 2 hodiny.

2912vesnicka2

Odsouzení při výrobě vesničky. Zdroj: věznice Všehrdy

Ve všehrdské věznici se během adventu uskutečnil také vánoční koncert, který si vyslechlo několik desítek odsouzených a také zaměstnanci věznice. Na koncertě zazněly nejen vánoční písně, ale i klasická a populární hudba. Všechny skladby si odsouzení secvičili pod vedením speciální pedagožky oddělení výkonu trestu. Překvapením pak bylo vystoupení dětské taneční skupiny ze sdružení Bojovat srdcem, kteří po domluvě s ředitelem věznice přijeli podpořit svého bývalého člena. Ten si s nimi také zatančil.

2912vanocnikoncert

Vánoční koncert. Zdroj: věznice Všehrdy

Na Štědrovečerní večeři dostali odsouzení tradiční bramborový salát, řízek a vánoční balíček, kde bylo ovoce a pečivo. Silvestr se ve věznici nijak zvlášť neslaví, na Nový rok budou mít odsouzení k obědu uzené a čočku na kyselo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru