Kadaň – Základní a mateřská škola při nemocnici v Kadani dostala v předstihu vánoční dárek. Získala schodišťovou plošinu pro handicapované žáky. Peníze na plošinu věnovala Nadace ČEZ a všichni ti, co aktivně využívají prostřednictvím svého chytrého mobilního telefonu aplikaci Pomáhej pohybem.

1512plosina1

Žákyně na nové schodišťové plošině. Foto: ČEZ, Ota Schnepp 

ZŠ a MŠ při nemocnici v Kadani vzdělává děti s různým druhem a rozsahem mentálního, tělesného, smyslového i kombinovaného postižení. V současné době má tři žáky plně imobilní. Další dva jsou s ohledem na omezenou hybnost odkázáni na pomoc asistenta při pohybu po škole.

„V příštím školním roce budou přijati do prvního ročníku další tři žáci s úplnou imobilitou. Vzhledem k tomu, že naše budova je dvoupatrová, hledali jsme možnost, jak všem umožnit přístup do všech odborných učeben bez náročné fyzické improvizace při jejich přesunu. Proto jsme se obrátili na Nadaci ČEZ se žádostí o finanční příspěvek na pořízení pro nás nezbytně nutné schodišťové plošiny,“ přiblížila ředitelka Jana Podaná současný stav na škole se zhruba 120 žáky, včetně přípravky, z nichž je dalších 17 středně těžce postižených a 20 s lehkým mentálním postižením.

1512sek

Symbolického šeku od Nadace ČEZ se chopily děti. Foto: ČEZ, Ota Schnepp 

Škola si zažádala o finanční příspěvek 400 000 korun v rámci grantového řízení Oranžové schody. Projekt byl zařazen mezi ty prospěšné, jež mohla svými sportovními aktivitami, ale například i jen běžnou chůzí či tancem podpořit široká veřejnost. Poměrně rychle nasbíraný dvojnásobný počet bodů pak už jen Nadace ČEZ převedla na požadovanou finanční částku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru