Chomutov – Chomutovští zastupitelé odvolali při dnešním zasedání stávajícího primátora Daniela Černého. Na své pozici končí také primátorův náměstek Marian Bystroň (oba PRO Chomutov). Koalice PRO, KSČM a ANO dospěla v Chomutově ke svému konci.

1212černý

Čistka ve vedení města tímto ale zdaleka neskončila. Funkce radních opouští i všichni spolustraníci odvolaných politiků, tedy Ivana Chábová, Jan Hartman, Monika Mrugová a Vladimír Koten.

Na zasedání proběhla zároveň volba nových radních. Stávající Karin Sobotkovou a Marka Hrabáče (ANO), Ladislava Drlého, Jaroslava Komínka a Libuši Zmátlovou (KSČM) doplňují ode dneška David Dinda a Karel Lipman (Nový Sever) a předchozí šéf města Jan Mareš a Petr Husák (ČSSD). V jedenáctičlenné radě tak zbývá dosadit poslední dvě místa, na ta byli původně zvoleni Stanislav Mikšovic (Nový Sever) a Miloň Houda (ČSSD), oba se posléze svých „křesel“ vzdali ve prospěch budoucího primátora a jeho náměstka.

Další jednání zastupitelstva bylo krátce před devátou hodinou večerní hlasováním odloženo na středu 14. prosince.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru