Chomutov - Z mosteckého nádraží do Plzně vyjel v neděli 11. prosince odpoledne první rychlík soukromé společnosti GW Train Regio. Ta vypraví z Mostu do Plzně přes Chomutov a Žatec na lince R16 denně pět vlaků, České dráhy pak dva spoje. Pozor. Jízdenky si oba dopravci vzájemně neuznávají.

1112vlak1

Nový rychlík soukromé společnosti jezdí z Mostu do Plzně. Foto: Jan Vraný

Při cestování si tak dejte pozor, na který vlak si jízdenky kupujete. Ve spojích společnosti GW Train Regio cestujícím neuznají jízdní doklad Českých drah, stejně tak státní dopravce neuzná jízdenku na soukromý rychlík.

Jaké jsou ceny za dopravu? Vybrali jsme z ceníku jednotlivé jízdenky pro 2. třídu a jednoho dospělého a porovnali je s cenou Českých drah (tarify ČD jsou komplikované a cena vychází z nabídky při on-line rezervaci): Cesta z Mostu do Plzně přijde u GWT na 173 korun (ČD 149 Kč), z Chomutova do Plzně 148 korun (ČD 129 korun), ze Žatce do Plzně 115 korun (ČD 150 korun – zde je on-line výpočet ceny na stránkách Českých drah evidentně mylný). K jízdence si přes internet u GW Train Regio můžete rezervovat místenku, ta je již v ceně.

A na co se můžete v nových rychlících těšit? Nabízí připojení k internetu pomocí wi-fi, zásuvky na drobnou elektroniku. Zapůjčit si můžete po zaplacení zálohy USB dobíječky na vaše mobilní zařízení. Toalety jsou bezbariérové. Jízdenky lze koupit přes internet a polohu vlaků bude možné po síti také sledovat on-line.

Fotogalerie:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru