Říjen na silnicích Chomutovska: Jeden mrtvý, 29 zraněných a škody za více než 5 milionů
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Během října vyjížděli policisté na Chomutovsku ke 126 nahlášeným dopravním nehodám. Je to o 30 méně, než tomu bylo za stejné období v roce 2017 (156 nehod). Zraněno bylo celkem 29 osob, 25 lehce a 4 těžce. Jeden člověk bohužel zemřel.

Tragédii vyšetřovali policisté 18. října na Vejprtsku. Oznamovatel tady našel v příkopu vedle komunikace u nakladače bezvládně ležícího muže. Přes veškerou snahu se ho lékařům nepodařilo oživit. Policie událost zatím vyšetřuje jako dopravní nehodu. Muž ovšem mohl skonat též kvůli náhlé zdravotní indispozici.

Proč se bouralo?

Z rozboru, podle příčin nehod, je zřejmé, že v říjnu nejvíce nehod zavinil nesprávný způsob jízdy – 60 nehod, následuje nedání přednosti v jízdě – 19 nehod, nepřiměřená rychlost – 17 nehod, špatné předjíždění - 2 nehody a 2 nehody má na svědomí i technická závada na vozidle.

Celkem 96 nehod zavinili svojí jízdou samotní řidiči, 25 jich zapříčinila zvěř a 4 nehody řidiči nemotorového vozidla.

Celkové škody se vyšplhaly na 5 519 000 korun. Na pokutách vybrali policisté celkem 38 300 korun a alkohol byl zjištěn u 5 bourajících řidičů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru