Policisté zkontrolovali na tři sta náklaďáků a autobusů. Téměř stovka řidičů odjela s pokutou
Dvanáct náklaďáků nad 3,5 tuny bylo přetížených. Policisté kontrolovali přetížení vozidel také v blízkosti železničních přejezdů, protože extrémně těžká auta poškozují koleje. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj – V minulém týdnu probíhala na silnicích celorepubliková dopravně-bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu nákladní a autobusové dopravy (doby řízení, bezpečnostní přestávky a doby odpočinku, kontrola předepsaných dokladů, technického stavu vozidel, zajištění nákladu apod.). V Ústeckém kraji policisté zkontrolovali 292 vozidel a zjistili celkem 117 dopravních přestupků.

Řidičům policisté řidičům za přestupky uložili 92 blokových pokut v celkové výši 51 900 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 25 závažnějších přestupků.

Nejčastěji policisté řešili nevyhovující technický stav vozidel, celkem ve 25 případech. Dalšími prohřešky byly překročení hmotnosti vozidla (19 případů), porušení silničního zákona (11 případů) a nepoužití bezpečnostních pásů (5 případů). Rychlou jízdu řešili policisté v 7 případech. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Policisté přistihli za volantem 3 řidiče, kteří u sebe neměli řidičský průkaz.

Policisté v průběhu akce zkontrolovali 176 nákladních vozidel nad 3,5 t a 2 autobusy. U 30 nákladních vozidel bylo zjištěno porušení zákona. Další jízdu policisté zakázali pěti z nich. Porušení sociálních předpisů (dodržování dob řízení, přestávek, odpočinku, používání tachografu,…) zaznamenali policisté u 18 řidičů. V 16 případech bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. Přestupek v souvislosti se zajištěním nákladu byl zaznamenán v 7 případech, 12 vozidel bylo přetížených. Nedostatky v dokumentech objevili policisté ve 2 případech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru