Hladina Nechranic zůstává o několik metrů níže. Víme, jak dlouho ještě
Břeh vodní nádrže. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Nechranice - Povodí Ohře udržuje sníženou hladinu na vodním díle Nechranice. Je to nutné kvůli stavebním pracím na bezpečnostním přelivu.

Nejnižší hladiny dosáhli vodohospodáři na začátku září, vodu upouštěli postupně. První etapa poklesu proběhla v dubnu, kvůli rekreační sezóně se ji snažili udržet, co nejvýše to šlo. Postup v prováděných stavebních pracích na vodním díle Nechranice si ale vyžádal následně ještě další snížení hladiny vody v nádrži.

A o kolik metrů voda klesla proti normálu? Podle informací Povodí Ohře je hladina zásobního prostoru na úrovni 269 metrů nad mořem. Zářijové snížení šlo až na 262,5 metru nad mořem, tedy proti běžnému stavu je nyní voda v nádrži zhruba o šest metrů níže. Takto sníženou hladinu bude státní podnik Povodí Ohře udržovat až do konce listopadu 2018. Hladinu však mohou významně ovlivnit i dešťové srážky, při kterých vodohospodáři operativně zajistí všechny potřebné kroky.

Co se na Nechranicích provádí za práci? Jde o bourání na návodní straně pilířů bezpečnostního přelivu, dále o opravy spár návodního betonového opevnění hráze a o dokončení záchranného archeologického výzkumu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru