Do knihovny s batolaty. Chomutovská knihovna získává nové čtenáře už v porodnici
Zdroj: knihovna
Chomutov

Chomutov - Chomutovská knihovna se připojila k mezinárodnímu projektu s názvem Bookstart – S knížkou do života. Jedná se o projekt na podporu čtenářství, který běží po dobu 25 let již ve 20 zemích napříč kontinenty. Knihovny se s pomocí tohoto projektu snaží přivést ke knížce ty nejmenší čtenáře.

„Domluvili jsme se na spolupráci s chomutovskou porodnicí, a tak letáček obsahující mimo jiné i termíny setkávání nejmenších dětí a jejich rodičů v oddělení dětské literatury naší knihovny dostanou maminky velmi záhy“, říká k projektu ředitelka knihovny Andrea Löblová. Podobně se s nabídkou inzerující i speciální průkazku Bookstart setkají rodiče, kteří se zúčastní vítání občánků na chomutovské radnici.

Knihovnice Věra Pokorná, která se malým dětem při čtvrtečních setkáních věnuje, dodává, že cílem projektu je především vytváření vztahu ke knihám a čtení již od útlého věku. „Čtěte malým dětem co nejvíce, prohlížejte si s nimi leporela a vyprávějte jim. Přispějete tak zásadně k rozvoji jejich verbálních schopností a představivosti a moc si to spolu užijete“.

Projekt Bookstart, v českém prostředí pojmenovaný S knížkou do života, je mezinárodní iniciativa, ke které se přidávají všechny typy knihoven, aby zapojily aktivní rodiče a seznamovaly společně s rodiči ty nejmenší čtenáře s knihou a nepřeberným množstvím příběhů a informací v ní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru