Jirkov chce rozšířit dluhovou poradnu a vybudovat nízkoprahové centrum. Na nové projekty hodlá získat dotace
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Dokument nazvaný Strategický plán sociálního začleňování města Jirkova schválili na posledním zasedání jirkovští zastupitelé. Obsahuje také konkrétní projekty, na které chce město získat dotaci.

Jedním z těch zásadních je vybudování a vybavení nízkoprahového centra v útrobách bývalého kulturního domu v Nových Ervěnicích. Bude určené pro děti a mládež a jeho součástí je i menší herní zázemí za budovou. Náklady jsou spočítané na více než osm milionů korun, devadesát procent z nich by měla pokrýt dotace. „Chceme, aby děti měly možnost se někde normálně bavit, doučovat a získávat zdravé návyky, než aby se potulovaly po ulicích,“ dodává k tomu místostarostka Dana Jurštaková.
Plán počítá také s rozšířením služeb dluhové poradny, která je v současné době maximálně vytížená. Na následující tři roky se předpokládá přijetí dalších pracovníků a rozšíření poradny také o bezplatnou právní pomoc. Na nákladech ve výši 10,6 milionu by se mělo město podílet pěti procenty.

Třetím významným projektem je pak zaměstnání šesti asistentů prevence kriminality pro městskou policii. Jejich vybavení a mzdy na tři roky vyjdou na 6,1 milionů, spoluúčast města je opět pětiprocentní. Nyní město využívá pouze několik lidí v rámci veřejně prospěšných prací jako dozorce veřejného pořádku.

Projekty chce město začít realizovat zhruba na jaře příštího roku, nízkoprahové centrum by mohlo začít fungovat nejpozději od začátku roku 2020. Záležet bude na vývoji výběrového řízení.

Strategický plán vznikl v minulých měsících poté, co město začátkem roku přistoupilo ke spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. V rámci pracovních skupin se na něm podíleli jak zástupci samosprávy, tak i úřadu práce, poskytovatelů sociálních služeb či městské a státní policie. Město díky schválenému plánu a spolupráci s agenturou dosáhne na dotace z Evropských sociálních a investičních fondů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru