Kadaň – Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani zažily ve středu 21. září velký den. Prestižní škola Ústeckého kraje, která sklízí ocenění doma i v zahraničí, je tady totiž už 65 let. A konaly se oslavy.

Součástí oslav byl průvod studentů městem a také shromáždění na zcela novém Studentském náměstí. To vyrostlo mimochodem podle návrhu mladého absolventa školy Davida Šmída. Školu pochválil ve své zdravici i rektor ČVUT, taktéž bývalý student. „To je myslím největší ocenění, které se může této škole a jejím studentům dostat, když je pochválí rektor nejvýznamnější české technické univerzity," uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který se zúčastnil slavnostního dne. Zároveň vyvrátil zvěsti, že by se jednalo o slučování této školy s nějakou další, nebo dokonce o jejím rušení. „Je to nesmysl, potřebujeme technicky vzdělané lidi," uklidnil Oldřich Bubeníček.

„Rád bych vzkázal budoucím zájemcům o studium nebo těm, kteří se rozhodují, co budou dál v životě dělat, aby se nezapomněli zamyslet nad tím, co jim může dát stavebnictví," říká ředitel školy Zdeněk Hrdina. „Je to krásný obor, kdy po vás vždycky něco zůstane," uzavřel.2209skola

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru