Farmářské trhy v Chomutově jsou jedny z největších v kraji, řada prodejců tady testuje své nové produkty
Ilustrační foto. Zdroj: facebook/ Severočeské farmářské trhy
Chomutov

Chomutov - Sýry, vejce, čerstvou zeleninu a ovoce či nejrůznější pochoutky od pekařů, řezníků, bylinkářů nebo rybářů budou moci Chomutované znovu ochutnávat a pravidelně si kupovat i příští rok. Rada města schválila další spolupráci se spolkem Český um, se kterým město trhy pořádá. Farmářské trhy v Chomutově jsou v rámci kraje jedny z nejbohatších na nabízený sortiment.

“Farmářské trhy, které příští rok budou mít už devátou sezónu, se staly nedílnou součástí sobotních nákupů. Naše trhy jsou největší v kraji a jiná města nám je závidí,” řekl náměstek primátora David Dinda. Trhy se budou konat od konce ledna do poloviny prosince každých čtrnáct dnů.

Organizátoři i pro příští rok chystají tradiční obohacení trhů o Zabijačkové hody, Zahrádkářské, Jahodové a Jablečné slavnosti. Poslední Jablečné slavnosti se už po páté v rámci trhů uskutečnily o uplynulém víkendu. “I letos jsme uspořádali tradiční soutěž o nejchutnější pokrm z jablek. Vítězkou se stala Michaela Aulická se svým celozrnným jablečným dortem,” řekl Adam Weber ze spolku Český um, spoluorganizátora trhů. Zajímavostí Jablečných slavností byl i francouzský cider, který se ve Francii umístil v celostátní soutěži na druhém místě. Chomutovské trhy jsou už tradičně nejbohatší na množství sortimentu v Ústeckém kraji.

Letos se celkově na trzích vystřídalo až šedesát různých prodejců a farmářů. Pro ně je Chomutov jakýmsi testovacím místem. “Pokud naši prodejci vymyslí nový produkt, často ho dávají ochutnat chomutovským zákazníkům. Pokud se chytne, pak zahájí výrobu a nabídnou ho i jinde,” dokládá význam chomutovských trhů Weber s tím, že zájem Chomutovanů je tak velký, že řada rodinných farem nejezdí na menší páteční trhy do jiných měst, aby stačily vyrobit produkty pro chomutovské zákazníky.

Další doplňkovou akcí bude 20. října vyvrcholení soutěže O nejchutnější chléb Ústeckého kraje, ve které budou Chomutovanům představeny oceněné výrobky nejlepších pekařů z Ústecka a sami budou moci vybrat nejchutnější chleba farmářských trhů.

Letošní farmářské trhy pokračují každých 14 dní až do 15. prosince.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru