Účet za bouři: 60 tisíc domácností bez elektřiny, sever Čech je na tom nejlépe!
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Dispečink ČEZ Distribuce evidoval po nočním přechodu silného větru v ranních hodinách na 100 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na vedení nízkého napětí. Bez elektřiny bylo na 60 tisíc odběrných míst. Situace na severozápadě republiky byla jedna z nejklidnějších.


Během noci se ČEZ Distribuci podařilo snížit počet poruch více jak o polovinu (ve 23:00 evidovali 140 poruch na vedení vysokého napětí a 140 tisíc odběrných míst bez elektřiny). "Aktuálně řešíme nejvíce poruch v Plzeňském kraji, Středočeském kraji a Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Nejlépe je na tom sever zásobovacího území ČEZ Distribuce, v Ústeckém a Libereckém kraji řešíme jen jednotlivé poruchy na vedení vysokého napětí především na Děčínsku a Českodubsku a Turnovsku," uvedla mluvčí podniku Soňa Holingerová.

Podle informací našeho on-line deníku hasiči v Ústeckém kraji během noci zasahovali u více než tří desítek převážně popadaných stromů. Nejvíce zásahů bylo na Lounsku a Žatecku.

V terénu jsou stovky pracovníků poruchových čet i dodavatelských firem, pracovali celou noc a pokračují i nadále v obnovení dodávek elektřiny.

Situace se uklidnila, vítr se utišil a daří se poruchy opravovat. Předpokládem je obnovení většiny dodávek na hladině vysokého napětí během dnešního dne a večera. Jisté je, že opravovat poruchy se budou i během zítřejšího dne. Mělo by se jednat však již je o poruchy na hladině nízkého napětí. Na Rakovnicku se bude stavět bypass vedení, protože zde popadalo šest příhradových stožárů velmi vysokého napětí 110 kV.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru