Bývalou kuželnu město nekoupilo ani napodruhé, důvodem je vysoká cena
Budova nemá žádné č.p. a je asi čtyřicet let stará. Navíc je posledních zhruba osm let nevyužívaná. Obojí se na jejím stavu dost podepsalo. Znalecký posudek zněl na tři miliony korun. Foto: Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Zastupitelé v Jirkově definitivně odmítli nabídku realitní kanceláře na odkoupení bývalé kuželny v ulici U Stadionu. Nelíbila se jim cena, která o šest set tisíc převyšovala znalecký posudek.

Stejnou nabídkou se zastupitelé zabývali již na červnovém zasedání, tehdy však bod z programu stáhli. Realitní kancelář totiž pár dní před zasedáním zvýšila cenu na současných 3,6 milionu, zatímco předtím ji městu nabízela za 2,6 milionu korun. Makléř navýšení vysvětluje tak, že při první nabídce majitelé neznali všechny okolnosti nákupu budovy. Částka 3,6 milionu prý již odpovídá sumě, za kterou vlastníci objekt odkoupili.

Zatímco před třemi měsíci se zastupitelé na stažení bodu shodli jednomyslně, nyní už jednání provázela krátká diskuze. Panují totiž obavy, že by z bývalé kuželny mohla vzniknout ubytovna pro zahraniční dělníky. A strachují se o to i místní obyvatelé.

Uvnitř jsou kromě kuželkářské dráhy a restaurace právě ubytovací prostory a velké firmy z průmyslových zón zaměstnávají celé skupiny dělníků z východních zemí. „Někdo by si z toho mohl udělat jednoduchý byznys bez ohledu na dopad v okolí. Mnohá města s tím mají problémy a my to nemůžeme ignorovat,“ nechal se slyšet starosta Radek Štejnar.

„Kvalita života na sídlišti a v centru města by se mohla rapidně snížit. Je na vás, abyste posoudili, zda šest set tisíc navíc za toto riziko stojí či nikoli,“ vyzvala zastupitele místostarostka Dana Jurštaková. V případě odkoupení mělo město v plánu objekt zbourat a na místě vybudovat parkoviště.

Nakonec ale mezi zastupiteli převážil názor, že by město objekt kupovat nemělo. Většině se nelíbila právě cena převyšující znalecký posudek. Nabídku realitní kanceláře tak při hlasování odmítli.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru