Prošlé potraviny v mrazáku. Další restaurace na Chomutovsku neprošla kontrolou hygieniků
Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutovsko - Kontroloři z krajské hygienické stanice našli závažné nedostatky v restauraci Autokemp Vikletice. Jedná se o sezónní provozovnu s výrobou hotových i minutkových pokrmů a s výčepem. Provozovatel dostane pokutu. 

Kontroloři objevili v mrazicím zařízení suroviny, potraviny a pokrmy neznačené, dodatečně zamrazené a s prošlou dobou použitelnosti. “V provozovně nejsou dodržovány předpisy pro potraviny, pokud jde o jejich uložení, jejich ochranu před kontaminací, udržování stanovených teplot, tepelné ošetření, ochlazování nebo balení. Opakovaně nebylo zajištěno oddělené skladování vzájemně neslučitelných potravin při vhodných teplotách, které zabezpečí jejich zdravotní nezávadnost,” stojí ve zprávě krajských hygieniků.   

Kontroloři proto nařídili likvidaci všech potravin, které z hygienického hlediska nebylo možno považovat za bezpečné. Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih. 

1309maso1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru