Smlouvy byly podepsány. Chomutov se dočká obchvatu
Hejtman Oldřich Bubeníček a Zdeněk Novák, ředitel Eurovia CS podepisují smlouvy Zdroj: Ústecký kraj
Chomutov

Chomutov - V historických prostorách kostel Sv. Kateřiny v Chomutově byly dnes (13. září) slavnostně podepsány smlouvy o dílo mezi Ústeckým krajem a zhotoviteli akce Nová komunikace u města Chomutova, společnostmi Herkul, Eurovia CS, Silnice Group a SMP CZ. Výstavba by měla být zahájena příští rok.

„Tato stavba v hodnotě více než půl miliardy korun uleví především obyvatelům Chomutova a Otvic a zlepší cestování v této části kraje,“ řekl při podpisu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Cílem vybudování nové komunikace je vymístění tranzitní dopravy z centra Chomutova. Nová silnice odvede nákladní dopravu z lokality městské části Zadní Vinohrady. Zároveň bude odlehčena doprava v ulicích Čelakovského, Moravská, Mostecká a části ulice Vinohradská. Z této trasy bude část dopravního toku využívat novou silnici III/00732 přes ulici A. Muchy severním směrem k sídlišti Kamenná. Zároveň dojde ke snížení tranzitní dopravy v obci Otvice. Tyto změny budou mít příznivý dopad ke snížení imisní zátěže v Chomutově v ulicích Čelakovského, Moravská, Mostecká a Vinohradská.

Součástí projektu je výstavba dvou okružních křižovatek a tří mostů. Trasa bude dlouhá cca 3400 metrů a celkové náklady dosáhnou výše 576,8 milionu korun. Termín pro dokončení je březen 2022.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru