Za půl roku zemřelo při nehodách v Ústeckém kraji šest chodců. Zranění podlehlo i jedno dítě
Policejní preventivní akce. Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj – Do konce týdne bude na silnicích v Ústeckém kraji probíhat dopravně preventivní akce zaměřená na bezpečnost chodců. Policisté připomínají, že za prvních šest měsíců letoška šest chodců při nehodách zemřelo.

Policisté při akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ připomínají, jak správně přecházet vozovku. Během prvních dnů školního roku upozorňují na přechodech pro chodce na dodržování pravidel bezpečného přecházení na pozemních komunikacích. Svou pozornost zaměřují zejména do lokalit v blízkosti základních škol, kde dětem i jejich rodičům připomínají, jak správně přecházet vozovku, i tu skutečnost, že chodci mají nejen práva, ale také i povinnosti.

„V prvním pololetí letošního roku došlo v Ústeckém kraji ke 170 dopravním nehodám s chodci; šest z nich nehodu nepřežilo,“ připomíná policejní mluvčí Šárka Poláčková. Zemřelo i jedno dítě mladší patnácti let. Sedmnáct lidí bylo těžce zraněno.

Na přechodech se stalo 143 havárií, v jejich těsné blízkosti pak dalších 215.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru