Z vězňů jsou včelaři. Odsouzení ve Všehrdech začali chovat včely
O včely se nyní starají čtyři odsouzení a zájem už projevili i další. Zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Vězni ve Všehrdech začali chovat včely. Do této neobvyklé vzdělávací aktivity jsou nyní zařazeni 4 odsouzení – včelaři, další odsouzení již o tuto aktivitu projevili zájem.

Přestože 3 odsouzení navazují na vlastní zkušenost s chovem včel, kterou měli již před výkonem trestu, tak i oni se museli nejprve řádně proškolit. Přípravné práce započali již v lednu. Odsouzení stloukali rámky, drátkovali a zatavovali mezistěny do úlů. V červenci byly do věznice přivezeny čtyři oddělky včel od zkušeného včelaře. V současné době odsouzení provádějí zakrmování včel a jejich pravidelnou kontrolu. Na první vytáčení medu si však musejí počkat až do června příštího roku.

Cílem této aktivity je pomoci odsouzeným s začlenění do běžné praxe po návratu do civilního života. Odsouzení si zde upevňují nejen pracovní návyky, zároveň se učí i zodpovědnosti.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru