Chomutov ke stoletému výročí republiky připravoval informační místo. Než se stihlo dokončit, poničil ho vandal
Poničená tabule. Zdroj: facebook/město Chomutov
Chomutov

Chomutov – V Chomutově se rozhodli, že v rámci letošního stoletého výročí od vzniku republiky,připomenou občanům bohatou historii města. Jedno z pamětních míst se radnice rozhodla osadit informační tabulí a vytvořit tady místo k sezení. Celá akce se ještě ani pořádně nerozběhla a už se organizátoři musí potýkat s vandalstvím. Na případ město upozornilo na svém facebooku.

Město chtělo lidem připomenout, že ve Škroupově ulici bydlel armádní generál a nositel Řádu Bílého lva Karel Kutlvašr, který vedl Pražské povstání proti nacistům v roce 1945. Na nedaleké cyklostezce proto pracovníci začali připravovat informační tabuli a místo k posezení. Hned na začátku ale vzpomínkovou tabuli "vylepšil" neznámý vandal, který ji celou posprejoval. „Tváří tvář nacistům by se asi nepostavil, desku, co neklade odpor, si ale odhodlaný bojovník se sprejem v ruce podal,“ komentovalo město vandalství na svém facebooku a připojilo fotku poničené tabule.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru