Neštěstí v Kadani: Holčička vypadla z nejvyššího patra panelového domu
Místo neštěstí je obehnáno policejní páskou. Foto: čtenář
Chomutov

Kadaň - Ke zraněnému dítěti vyjeli a letěli v sobotu dopoledne záchranáři do Kadaně na Chomutovsku.

Ze čtvrtého patra, tedy nejvyššího v panelovém domě, zde vypadla teprve čtyřletá dívka. Podle informací on-line deníku Blesk.cz si holčička měla hrát na balkoně a v nestřeženém okamžiku přepadla přes zábradlí.

Vážně zraněné dítě přepravil vrtulník letecké záchranné služby na traumacentrum ústecké Masarykovy nemocnice.

Ve čtvrtek se vážně zranil chlapeček v Mostě (píšeme zde), když byl na vodní nádrži Benedikt v Mostě. Topící se dítě se snažil zachránit jeho otec. Muže se nepodařilo oživit, chlapce vrtulník transportoval do ústecké nemocnice.

Dětské úrazy jsou dílem okamžiku a mohou dítě, ale i celou rodinu, poznamenat na zbytek života. Policisté na svém webu poskytují několik základních rad, které je dobré si připomenout.

Doma

Hrozí popáleniny horkými potravinami, otrava léky či čisticími prostředky, úraz elektrickým proudem, pád z okna. Rozhodně by dítě mělo vědět, že nemá otevírat neznámým lidem a také s nimi nemá vstupovat do výtahu.

Venku

Místem na hraní jsou zahrady, hřiště a parky. Zásady jsou - nedotýkat se neznámých věcí, např. injekčních stříkaček, staré munice, nechodit ke sloupům elektrického vedení a po kolejích, nerozdělávat oheň, nelézt po skalách, sbírat pouze známé rostliny a plody. Důležité je, aby děti věděly, že nemají skákat do neznámé vody, protože pod hladinou mohou být kameny. Při jízdě na loďce je nutno na sobě mít záchrannou vestou. Za bouřky se nesmí schovávat pod vysoké stromy, a nikdy by neměly hladit neznámé psy.

Doprava

Dítě smí jezdit na kole samo po silnicích od deseti let. Je také zapotřebí, aby znalo dopravní předpisy, značky, na hlavě mělo řádně připevněnou ochrannou přilbu a kolo bylo správně vybavené. Pokud jede po silnici večer či za šera, je nutno používat reflexní oblečení a světla. Různé tašky rozhodně nepatří na řídítka, ale na nosič. Děti by také měly dobře znát pravidla správného přecházení vozovky a to, že se ve vozidle musí vždy připoutat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru