Trojice hrdinů z Benediktu se svěřila, jak zachraňovali tonoucí z vodní nádrže
Hrdinové z Benediktu (zleva): Pavel Peter, Martin Bulant a Daniel Korpa.
Chomutov

Most – Trojice odsouzených mužů z věznice v nedalekých Bělušicích natírala v areálu Benediktu plot v rámci prací mimo areál věznice. Když měli ve čtvrtek po práci a čekali na odvoz zpět do Bělušic, všimli si dvou topících se lidí. Toto jsou ti, kteří pomohli zachránit lidský život.

„Bez zaváhání jsme se rozeběhli, skočili jsme společně s plavčíky do vody, několikrát jsme se potápěli. Bylo to dost emotivní,“ prozradil na kameru televize Prima Daniel Korpa. Nejprve se jim povedlo zachytit tělo muže, kterého s plavčíkem dotáhl ke břehu. „My dál pomáhali hledat ve vodě chlapce,“ dodává Martin Bulant. Vězeňská stráž zatím zavolala záchranku a policii. O nešťastné události blíže informujeme zde.

Chlapce se povedlo objevit dalším zachráncům z řad přivolaných policistů, pod vodou měl být okolo deseti minut. Zatímco dítě se podařilo oživit, ani přes intenzivní dlouhou resuscitaci se již nepovedlo přivést zpět k životu jeho otce. „Jsme rádi, že se nám podařilo někoho vytáhnout z vody,“ svěřil si televiznímu zpravodajství třetí ze zachránců Pavel Peter.

Ředitel Věznice Bělušice Roman Mišák po návratu do věznice dozorci i odsouzeným poděkoval a v rámci své kázeňské pravomoci udělil finanční odměnu za příkladný čin při záchraně života.

K chlapcovu zdravotnímu stavu společnost Krajská zdravotní v pátek uvedla pouze to, že zůstává nadále v péči lékařů. Případem se zabývají mostečtí kriminalisté.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru