Březno u Chomutova - V Březně se od 9. do 14. července 2018 konal třetí ročník sochařského sympozia. Zadání bylo jasné! Z dubových kmenů vytvořit pohádkovou postavu, která by potěšila oko návštěvníka bájné Dračí cesty!

Jedenáct sochařů dorazilo do místního parku již v ranních hodinách a celý den i dny následující se Březnem ozývaly zvuky motorových pil. Postupně se z neforemných kusů dřeva začaly rodit pohádkové postavičky a návštěvníci, kteří se přišli podívat na práci umělců, poznávali Manku, Rumcajse, vílu Amálku, Kulihráška s hrachovým luskem, hlavu děda Vševěda, Karafiátova Broučka, Robodraka a vodní vílu. Od tématu se odchýlil jen pan Jiří Němec, ale dílo, které vzniklo ze dvou kusů objemných kmenů, je dílem vskutku monumentálním. Sochaři usilovně pracovali celý týden a někteří i v sobotu, kdy mělo být sympozium završeno slavnostním předáním soch veřejnosti.

Vernisáž začala úderem desáté hodiny sobotní a sešli se na ní lidé z blízkého okolí i místní, kteří celý týden pozorovali práci sochařů. Umělcům za krásné sochy, které budou umístěné podél pohádkové Dračí cesty, poděkoval starosta obce Zdeněk Valenta, potom si již vzali slovo samotní sochaři a veřejnosti představili svá umělecká díla. Na závěr zahrála a zazpívala místní pěvecká skupina Silentium 24.

Krásnou atmosféru sobotního dopoledne dotvořilo teplé slunečné počasí a vůně opracovaného dřeva. Nově vzniklá umělecká díla můžete do konce prázdnin vidět v místním parku. Toužíte-li po neobvyklém zážitku, tak pod klenbou mohutných stromů a ve společenství úžasných soch je toto místo jako stvořené pro piknik.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru