Plynaři pokáceli v Chomutově stromořadí lip, město po nich teď chce náhradu
Kvůli výměně plynového potrubí tady muselo být pokáceno pět vzrostlých lip
Chomutov

Chomutov - Město Chomutov v současné době jedná s vlastníkem inženýrských sítí o náhradě lip v Rokycanově ulici. Kvůli výměně plynového potrubí tady muselo být pokáceno pět vzrostlých lip.

“Zeleň v ulicích města představuje hodnotu, která by měla být občanům vykompenzována. Proto odbor životního prostředí jedná v současné době s vlastníkem potrubí o náhradě za majetkovou a estetickou újmu, která byla tímto zásahem městu a jeho obyvatelům způsobena,” říká primátor Marek Hrabáč.

1807ulice

Lípy byly pokáceny během května letošního roku při výměně plynového potrubí a přípojek k jednotlivým domům. V rámci akce byla odstraněna většina lip, které tvořily uliční stromořadí. “Jak se ukázalo po odkrytí vedení a skutečného umístění sítě, kořenové systémy stromů byly umístěny téměř v trase starého potrubí. Stavební zásah byl pro kořenový systém stromů natolik devastující, že musely být pokáceny,” vysvětlila vedoucí odboru životního prostředí Jana Hladová.

Vzhledem k tomu, že na stejné místo se z důvodu nového plynového vedení stromy již vysadit nemohou, jednou z možností je náhradní výsadba v jiné části města. “V jednání je též finanční kompenzace za znehodnocení majetku v podobě vzrostlých dřevin,” dodává Hladová.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru