Máte babičku, která umí výborně háčkovat? Nebo dědu, který skvěle fotí? Přihlaste jejich díla do soutěže
Foto ze slavnostního večera loňského ročníku soutěže ART senior. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Pro seniory nadané v uměleckém směru vyhlašuje město druhý ročník soutěže ručních prací Art senior Chomutov. Lidé se mohou přihlásit se svými uměleckými díly z oblasti kresby a malby, keramiky, paličkování a výšivky či fotografie.

“Loni se potvrdilo, že je ve městě i v okolí mnoho velmi zručných seniorů, vždyť se jich přihlásily čtyři desítky s více než sedmdesáti díly. Zatímco tehdy mohli do soutěže nabídnout výrobky z keramiky, vyšité a paličkované či nakreslené, letos jsme kategorie rozšířili také o fotografii,” uvedl náměstek primátora Jan Mareš.

Přihlásit se mohou lidé nad 60 let, kteří bydlí v Chomutově nebo v přilehlých obcích, do každé kategorie mohou přihlásit vždy jeden výrobek. Soutěžní práce by neměla být starší dvou let a vždy musí být označena jménem a příjmením autora, jeho věkem a kontaktními údaji.

Práce soutěžící odevzdají do studovny Střediska knihovnických a kulturních služeb ve druhém patře. “Všechna přihlášená díla budou vystavena v prostorách knihovny a hodnocena veřejností od 5. do 21. září. Vítězné práce vyhlásíme na slavnostním večeru seniorů v městském divadle 4. října,” sdělila ředitelka Sociálních služeb Chomutov Alena Tölgová.

Přihlásit své umělecké dílo do soutěže mohou lidé po celý srpen. Soutěž připravilo město Chomutov ve spolupráci se Sociálními službami Chomutov, Střediskem knihovnických a kulturních služeb Chomutov a Střediskem volného času Domeček Chomutov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru