Na Chomutovsku lze nově nabít elektromobil i na příjezdu od Karlových Varů
Starosta Klášterce Štefan Drozd u dobíjecí stanice. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Novou veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily všech značek a typů nabízí obyvatelům a návštěvníkům Klášterec nad Ohří. Stanice se nachází v centru města na parkovišti u komerčního centra v sousedství silnice I/13, která půlí město na jeho historickou a novou část.

Dobíjecí stanice od skupiny ČEZ je vybavena dvojicí konektorů se standardem Mennekes s parametry dobíjení 32 A / 400 V. Celkově provozuje Skupina ČEZ v Ústeckém kraji 6 rychlodobíjecích stanic a 8 stanic normálního dobíjení. Celkově pak provozuje v celé České republice více než stovku dobíjecích stanic, z toho přes 50 rychlodobíjecích.

I v České republice se elektrická auta stávají běžnou součástí zejména městského provozu. Toho jsou si vědomi i v Klášterci. „Elektromobily vnímáme jako prostředek ke zlepšení ovzduší ve městech, a jsme proto rádi, že zázemí k jejich dobíjení už funguje i u nás. Navíc je stanice postavena na velmi vhodném místě, takže kromě místních si mohou dobít svůj vůz i ti, co projíždějí Kláštercem ať již od Chomutova nebo Karlových Varů,“ řekl Štefan Drozd, starosta Klášterce nad Ohří.

 V České republice je aktuálně registrováno zhruba 2 000 elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru