Pátrání ve vodách zatopeného lomu Barbora na Teplicku skončilo tragédií. Pohřešované potápěče našli mrtvé
Pohřešované potápěče hledal ve vodě i speciální robot. Foto: Policie ČR
Chomutov

Teplicko – Tragédií skončilo cvičení potápěčů v zatopeném lomu Barbora na Teplicku. Dva pohřešované muže, kteří se v úterý po výcviku nevynořili z hlubiny, našli dnes před polednem policejní potápěči mrtvé. K objasnění příčiny úmrtí bude nařízena soudní pitva.

V úterý před desátou hodinou přijali policisté oznámení, že se při cvičení potápěčů na Barboře v Oldřichově nevynořili dva muži. Po obou ihned začali pátrat jejich kolegové a rovněž policejní potápěči zásahové jednotky ve spolupráci s hasiči. Policejní psovod prohledával břehy vodní nádrže, kvůli velké hloubce byli na místo povoláni i potápěči z Odboru speciálních potápěčských a výcvikových činností z Brna a Frýdku Místku se speciální technikou. Ani přes nasazení sonaru a robota s kamerou se do úterního večera ale nepodařilo pohřešované muže nalézt. S rodinami pohřešovaných po celou dobu úzce spolupracoval policejní psycholog.

Dnes od rána pátrací akce na Barboře pokračovala. Před polednem pohřešované muže potápěči ve vodě objevili. „Před dvanáctou hodinou nalezli policejní potápěči oba hledané muže mrtvé v hloubce několika desítek metrů,“ informoval policejní mluvčí Daniel Vítek. Na místo byl přivolán i soudní znalec. K objasnění příčiny úmrtí bude nařízena soudní pitva. „Bližšími okolnostmi tragického případu se budou zabývat tepličtí kriminalisté,“ doplnil policejní mluvčí.

Utonulí potápěči mají být báňští záchranáři. Podle televize Nova probíhal v úterý na Barboře výcvik hasičů ze Severočeských dolů. Policie se k totožnosti mrtvých nevyjádřila.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru