OD SOUSEDŮ: V zatopeném lomu Barbora na Teplicku už druhý den hledají pohřešované potápěče. Pomáhá robot
Pohřešované potápěče hledají na Barboře už od úterního dopoledne. Zatím marně. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Teplicko – V zatopeném lomu Barbora pokračuje dnes pátrání po dvou pohřešovaných potápěčích. Ti se v úterý dopoledne po výcviku nevynořili z vody. Přestože je okamžitě začali hledat jejich kamarádi, hasiči i policejní potápěči, nebylo pátrání úspěšné.

Jezero Barbora je zatopený lom, místy je tady až sedmdesátimetrová hloubka, pátrání je tudíž velmi náročné. Na Barboru byli proto již včera povoláni potápěči z oddělení speciálních potápěčských a výcvikových činností v Brně. Ti dno prohledávají pomocí sonaru a speciálního robota. „Zatím potápěči nikoho nenašli,“ řekl našemu on-line deníku ve středu dopoledne policejní mluvčí Daniel Vítek.

Hledaní potápěči mají být báňští záchranáři. Podle televize Nova probíhal v úterý na Barboře výcvik hasičů ze Severočeských dolů. Policie se k totožnosti pohřešovaných dosud nevyjádřila. Vzhledem k tomu, že potápěči jsou pohřešovaní už 24 hodin, není pravděpodobné, že by tak dlouhou dobu pod vodou přežili. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru