Kvůli loňské kalamitě mají jirkovští lesáci spoustu dřeva, nabízejí ho se slevou
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Kvůli loňské kalamitě mají jirkovští lesáci nejen spoustu práce, ale také spoustu dřeva. To modřínové, které je méně žádané než jiné druhy, teď nabízejí dokonce se slevou.

Modřín se řadí mezi nejtvrdší z běžně dostupných jehličnanů. Jak lesáci připomínají, oproti smrku má vyšší výhřevnost a při spalování uvolňuje nepatrně více kouře než smrkové dřevo. To kvůli vyššímu obsahu pryskřice. „Není proto vhodný pouze do otevřených krbů,“ dodává ředitel Lesů města Jirkova Jaromír Fiala.

Za jeden prostorový metr modřínového dřeva teď chtějí lesáci zhruba o stovku méně, než jsou běžné ceny. Třeba pokud si ho sami odvezete z lesa, zaplatíte jen pětistovku za metr. Pracovníci lesů jsou samozřejmě ochotni dřevo i nařezat. Běžně je řežou na metrová polena, po domluvě a za příplatek je ale možné špalky zkrátit až na 25 až 33 centimetrů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru